Известие

Collapse
No announcement yet.

Звънтене след премахване на катализатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Звънтене след премахване на катализатор

Колеги даите идея как да си оправя звука че вече започна зверси да ме дразни.Махнах катализатора и ми сложиха резонаторно гърне уж било хубаво имало и няква бленда но след 3000 оборота дранчи като издънено жигули.Не знам ако сложа права тръба дали ще изчезне това гадно звънтене или ще стане по зле.
    Помагайте Колата е Алфа 156 1.8 TS

Е защо не отидеш където са ти го слагали?
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ами казаха ми че нямалко как да стане както си е било отигинално което си е така,но като съм чувал други Алфи не дрънчат така по им е плътен звука

Comment

Смени резонатора с по-дълъг.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колега можеш ли да ми препоръчаш от каде и какъв да е и другото което е имаш ли наблюдения ако е с права тръба какъв ще е ефекта

Comment

Първоначално публикувано от ivovt Покажи съобщение
            Колега можеш ли да ми препоръчаш от каде и какъв да е и другото което е имаш ли наблюдения ако е с права тръба какъв ще е ефекта
            Ефекта ще е дрънчене по 3 с права тръба
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

резонатор дълъг колкото катализатора Ф90 на гърнето. нещо такова. вътре проходно Ф55

Comment

Значи варианта е както казва колегата "oem" да сменям резонатора а дали ще намеря подходящия е друг въпрос.И все пак някои ако може да препоръча някъкъв с които ще си реша проблема ще сам много благодарен.

Comment

Колега виж да не би проблема да ти е като в тая тема.
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EA%F2%EE%F0%E8
                  Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
                  ЕГН:0103041325

Comment

Значи варианта е както казва колегата "oem" да сменям резонатора а дали ще намеря подходящия е друг въпрос.И все пак някои ако може да препоръча някъкъв с които ще си реша проблема ще сам много благодарен.
                    Малко по скъпо е тва, но е по ефективно.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колега благодаря ти за темичката много е полезна ще погледна на това място дано и при мен това да се окаже проблема.

Comment

Колега благодаря ти за темичката много е полезна ще погледна на това място дано и при мен това да се окаже проблема.
                        Има решение купи си друг катализатор. Аз бях е две резонансни гърнета дрънчеше. После на мястото на катализатора сложий тръба (вътре в корпуса) и си оставих оригиналния резонатор който е след каталиатора, дрънчеше повече карах така доста време после си купих друг катализатор и приоблема се реши.
                        И аз чакам с нетърпение някой да предложи някакво разумно решение и мога да си сваля катализатора, но да не е нещо дето струва 150лв
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Ето го при мен как е. Резонатор 450x90x55. Само, че имам тръба на 55 до крайното гърне.

http://www.vbox7.com/play:f59c0319

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                            Има решение купи си друг катализатор. Аз бях е две резонансни гърнета дрънчеше. После на мястото на катализатора сложий тръба (вътре в корпуса) и си оставих оригиналния резонатор който е след каталиатора, дрънчеше повече карах така доста време после си купих друг катализатор и приоблема се реши.
                            И аз чакам с нетърпение някой да предложи някакво разумно решение и мога да си сваля катализатора, но да не е нещо дето струва 150лв
                            Какво разбираш под друг каталитатор?Нещо на старо или нов катализатор, заместител на стария?
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Ето го при мен как е. Резонатор 450x90x55. Само, че имам тръба на 55 до крайното гърне.

http://www.vbox7.com/play:f59c0319
                              Бате тва е точно гадното звантене на 156 Явно и ти не си уцелил точната пура и гърне (краино)

Ето ти истинска пура!
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                              ех.. Малкото КуВе
                              sigpic

Comment

Working...
                              X